Toiletpapir er en forbrugsvare, som vi alle anvender dagligt. Og verden over er det et enormt ressourceforbrug samlet set, som vi alle i dagligdagen kan bidrage til at formindske forureningen af.
Alle mennesker forbruger dagligt naturen
Med daglig refleksion kan vi alle reducerer forbrugsvarer, hvor kemi indgår. Dagligvarehandlen hjælper os ligeledes med miljømærkning, så i en travl hverdag er det nemt at vælge fra og til. Det er mærkerne som Svanemærket og EU-Blomsten, du bør foretrække, hvis du gerne vil gøre en forskel for miljøet. Også på dine børns vegne.
Anvend gerne miljømærket toiletpapir
Produktionsmæssigt er miljømærket toiletpapir fremstillet uden tilsætning af skadelige kemikalier ved en energieffektiv og skånsom kogning af bæredygtig træmasse og genbrugspapir. Det er et stort plus for naturen og især for vores grundvand. Drikkevand som vi alle er afhængige af at kunne få i dagligdagen.
Toiletpapir må gerne føles blødt
Blødt toiletpapir er at foretrække. Det føles mere nænsomt mod huden, når man skal tørre sig efter toiletbesøg. For børn og voksne som også er sensitive, kan det dertil føles ekstra behageligt, idet man oftest som sensitiv føler og mærker ting mere markant end ikke sensitive. Så vil du din familie og gæster det godt, så foretræk at købe det bløde toiletpapir.
Spar også gerne på toiletpapiret
Med daglig omtanke, kan du måske mindske brugen af toiletpapir. Bruge mindre af det, for måske anvender man mere toiletpapir end der egentlig behøves. Det er måske dårlige vaner, der med tiden har indfundet sig. Jf. tal fra WWF bruger hver dansker 13 kg toiletpapir samt andet papir, hvilket i alt svarer til 70.000 ton for hele Danmark. Anvendt toiletpapir genbruges ikke, men miljømæssigt kan du sorterer det som restaffald, hvis det er noget du selv foretrækker. Heraf mindskes om ikke andet kommunale arbejdsressourcer, som jo også handler om økonomi og besparelse.
Hvad sker der med restaffald
Restaffald er ikke genanvendeligt materiale. Det brændes på affaldsværker og forinden er det vigtigt at vide, at der sker ikke nogen former for fysisk sortering eller oprydning i det. Derfor er det selvfølgelig miljømæssigt vigtigt at have fokus på familiens samlet restaffald. For her er det ikke utænkeligt, at noget restaffald måske kunne sorteres bedre til fordel for den samlet forurening. For der kan indgå kemi materialer i restaffaldet, som kunne være tilgået anden affald. Så med viden opnås omtanke for miljøet.